Nagyvilág

Rengeteg halott egy szibériai erőműbalesetben

Nyolc ember meghalt, 10 megsérült hétfőn egy szibériai vízi erőműben történt balesetben, 54 személyt eltűntnek nyilvánítottak és keresnek.

A dél-szibériai szajano-susenszkojei víztározó két átvezető csatornája megsérült a hajnali órákban, és víz alá került az erőmű egyik gépterme.

Az igazságügyi szervek hivatalos közlése szerint egy transzformátor robbant fel, a robbanás ütött lyukat a falon és a mennyezeten az egyik gépteremben, ahol becslések szerint 60 ember tartózkodott.

A környéken több alumíniumgyár átmenetileg teljesen áram nélkül maradt, de a délelőtti órákra részben helyreállt az ellátásuk más erőművek segítségével.

A környékbeli falvak lakossága körében pánik tört ki, és magaslatokra menekültek az emberek, de a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy a településeket nem fenyegeti veszély, nem tervezik a lakosság evakuálását.

Vlagyimir Putyin kormányfő utasítására a kora délutáni órákban a helyszínre utazott Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere – közölte a minisztérium sajtóosztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik