Nagyvilág

Afgánokat buktatott le egy magyar sofőr

Tizennégy afgán állampolgárt talált egy magyar sofőr a hűtőkamionjában - kettőt közülük kihűlt állapotban - az A26-os autópályán a Párizstól keletre fekvő Marne megyében - írta pénteken a Le Parisien című francia lap internetes változata.

Az afgánok az éj leple alatt rejtőztek el a gyümölcsöt szállító kamionban, amikor a gépkocsivezető aludt, a La Manche csatorna partján fekvő Calais-ben. Azt hitték, hogy a jármű Nagy-Britanniába tart.

Szerencsétlenségükre azonban a kamion Dél-Franciaországba tartott. Az afgánok – közöttük tíz 15 és 18 év közötti kiskorú – dobogni kezdtek a kamionban, így híva fel magukra a magyar sofőr figyelmét, aki Sommesous község közelében értesítette a csendőrséget.

A tizennégy bevándorlót a Marne megyei Chalons-en-Champagne kórházába szállították. Ketten közülük kihűltek, és ellátásra szorultak, de nincsenek életveszélyben. Az eset még csütörtökön történt.

A vöröskereszt sangatte-i befogadó központjának 2002-ben történt bezárása óta több száz bevándorló kóborol Calais környékén. Civil szervezetek szerint az utóbbi hónapokban egyre nő az illegális bevándorlók – főként az Afganisztánból, Szudánból és Kongóból érkezők – száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik