Nagyvilág

Minden idők legnagyobb ékszerrablása Angliában

Az angol rendőrség bejelentette kedden, hogy 40 millió fontos ékszerrablásért köröznek két férfit. A múlt heti fegyveres rajtaütés híre már ismert volt, de az csak most derült ki, hogy ez Nagy-Britanniában minden idők egyik, ha nem a legnagyobb ékszerrablása.

A két bűnöző a divatos Mayfair negyedben lévő Graff Jewellers ékszerboltot fosztotta ki a múlt csütörtökön: fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, és 43 tételt – gyűrűket, karkötőket, nyakékeket és órákat – vitt el mintegy 40 millió font értékben. Búcsúzóul lőttek is egyet, de senki sem sérült meg. Menekülés közben később még egy lövést leadtak.

“Ez egy jól megtervezett rablás volt, amelyhez több járművet is felhasználtak. Ezek az emberek rendkívül veszélyesek, hiszen a forgalmas utcán kétszer is tüzet nyitottak” – mondta Pam Mace rendőr főfelügyelő.

A sajtóban találgatás folyik, hogy ez lehetett Nagy-Britannia eddig legnagyobb ékszerrablása. 2003-ban egy kelet-európai bűnszövetkezet 23 millió font értékű gyémántot rabolt el Grafféktól. A banda két tagját később 20 évi börtönre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik