Nagyvilág

Újabb rabszökési kísérlet Belgiumban

Két börtönőr megsérült a belgiumi Monsban vasárnap kora este elkövetett sikertelen rabszökési kísérletben. Belgiumban az elmúlt hetekben sorozatban történtek rabszökések.

Két bűnöző, akik közül az egyiket pedofil cselekményért ítélték el, sebesítette meg a két börtönőrt – egyiküket vágóeszközzel -, majd túszként magukkal akarták őket vinni. A börtönfalon át is jutottak, utána azonban elfogták őket. A fegyintézeten kívül bűntársaik várták őket, akiket szintén őrizetbe vettek. Az egyik szökevény maga is súlyosan megsebesült.

Belgiumban az elmúlt hetekben sorozatban történtek rabszökések. Az elmúlt kedden egyenesen a brüsszeli igazságügyi palotából menekült el három bűnöző, külső fegyveres segítséggel. Az előző héten egy Antwerpenhez közeli fegyintézetből léptek le hatan, meglehetősen egyszerű módon: létra segítségével másztak át a falon. Két héttel korábban egy Bruges melletti, szuperbiztosnak tartott börtön udvarára szállt le egy helikopter, és három fegyenccel távozott. Az összesen 12 szökevényből eddig hatot fogtak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik