Külföld

Újabb rabszökési kísérlet Belgiumban

admin
admin

2009. 08. 10. 07:18

Két börtönőr megsérült a belgiumi Monsban vasárnap kora este elkövetett sikertelen rabszökési kísérletben. Belgiumban az elmúlt hetekben sorozatban történtek rabszökések.

Két bűnöző, akik közül az egyiket pedofil cselekményért ítélték el, sebesítette meg a két börtönőrt – egyiküket vágóeszközzel -, majd túszként magukkal akarták őket vinni. A börtönfalon át is jutottak, utána azonban elfogták őket. A fegyintézeten kívül bűntársaik várták őket, akiket szintén őrizetbe vettek. Az egyik szökevény maga is súlyosan megsebesült.

Belgiumban az elmúlt hetekben sorozatban történtek rabszökések. Az elmúlt kedden egyenesen a brüsszeli igazságügyi palotából menekült el három bűnöző, külső fegyveres segítséggel. Az előző héten egy Antwerpenhez közeli fegyintézetből léptek le hatan, meglehetősen egyszerű módon: létra segítségével másztak át a falon. Két héttel korábban egy Bruges melletti, szuperbiztosnak tartott börtön udvarára szállt le egy helikopter, és három fegyenccel távozott. Az összesen 12 szökevényből eddig hatot fogtak el.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.