Nagyvilág

Már nyolc halott a lengyel viharban

Nyolcra nőtt péntek reggelre a lengyelországi vihar halálos áldozatainak száma, a sérülteké pedig csaknem ötvenre - jelentette a TVN24 hírtelevízió.

A hétfő esti híradások még öt halálos áldozatról szóltak. Az újabb bejelentésekben még nem részletezték, hogy hol történtek a további halálesetek. Több mint 12 ezer tűzoltó vesz részt a mentésben szerte az országban – közölte egy tűzoltósági illetékes. A poznani vasútállomást elöntötte az esővíz.

A meteorológiai szolgálat szerint újabb vihar várható északkeleten.

“Két ember halálát kidőlt fák okozták, egy ember pedig vízbe fulladt Wroclaw térségében” – közölte még csütörtök este Tadeusz Kindzel, a délkelet-lengyelországi Wroclaw regionális katasztrófavédelmi parancsnokságának ügyeletese.
Fakidőlés következtében egy ember meghalt az ország középső részén fekvő Lódzban, egy másik pedig a nyugat-lengyelországi Rawiczban – közölték a helyi hatóságok.
Wroclaw térségében harmincöten sérültek meg – mondta el Kindzel.

A nyugat-lengyelországi Krotoszynban a vihar 17 embert sebesített meg, közöttük hat állapota súlyos: ők egy leszakadt erősáramú vezeték miatt szenvedtek áramütést. A térségben számos pincét árasztott el a víz, és többtucatnyi ház tetejét tépte le a vihar.

Tucatnyi úton szünetel a közlekedés, több település maradt áram nélkül a heves széllökések miatt, amelyek időnként a 100 kilométert is elérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik