Nagyvilág

Lövöldözés a washingtoni Capitoliumnál

Rendőrök lelőttek egy férfit az amerikai törvényhozás épületének közelében. A Capitolium biztonsági szolgálata közölte, hogy nem volt részese az incidensnek.

Az eset a törvényhozás épületétől két háztömbnyire, egy forgalmas főúton történt csúcsforgalom idején – közölte Kim Schneider, a törvényhozás biztonsági szolgálatának szóvivője.

Egy Mercedes típusú gépkocsi szabálytalanul közlekedett az úton, s elütött két rendőrt. Egyikük állt, a másik motorbiciklijén ült, mindketten könnyebben megsérültek. A rendőrök meg akartak állítani a gépkocsit, de a sofőr továbbhajtott, a rendőrök pedig üldözőbe vették. Miután a 35 éves férfi karambolozott, kiszállt autójából, előrántotta a fegyverét, és hadonászni kezdett vele. A biztonságiak felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de miután erre nem volt hajlandó, lelőtték.

Egyes szemtanúk szerint az első lövést a szabálytalanul közlekedő férfi adta le. A lövöldözés során négy-öt lövés dördült el. A történtek után a rendőrség rövid időre elővigyázatosságból lezárta a Capitolium északi bejáratait, illetve az épületegyüttes melletti utat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik