Nagyvilág

Tucatnyi holttestet dobtak Mexikóban az út mellé

A mexikói rendőrség legkevesebb 12, bekötött szemű, megkötözött holttestet talált helyi idő szerint hétfőn, az ország nyugati részén fekvő La Huacana város közelében - közölték nevük elhallgatását kérő ügyészségi tisztségviselők. Drogkereskedők leszámolására gyanakszanak.

Találtak további két férfi holttestet is a szövetségi állami székhely, Morelia repülőtere mellett. A két férfit megölésük előtt megkínozták. Általában a rivális kábítószer-kereskedőkkel végeznek ilyen módszerrel a drogkartellek.

A La Familia nevű drogkartell szombaton példátlan támadást indított a szövetségi rendőrség ellen Michoacanban, bosszúból azért, mert a hatóságok letartóztatták a szervezet egyik vezetőjét. A támadásban meghalt három rendőr, további 18 pedig megsebesült. A drogkartellnek egy fegyverese halt meg az összecsapásban.

A 12 embert – köztük egy nőt – feltehetőleg hétfőn gyilkolták meg. Tavaly szeptember óta ez volt a mexikói bűnszövetkezetek legtöbb áldozatot követelő kivégzésszerű gyilkossága. Akkor 24, bekötött szájú ember holttestét találták meg Mexikóvárostól nyugatra, 2008 augusztusában pedig 12 lefejezett férfi holttestet találtak Merida város közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik