Nagyvilág

Eltűnt két turista a Déli-Kárpátokban

Nyoma veszett két turistának, köztük egy magyar állampolgárnak a hét végén a heves esőzéstől sújtott romániai Déli-Kárpátokban.

A magyar turista és román állampolgárságú marosvásárhelyi társa egy 18 fős csoportról vált le, miután úgy döntöttek, hogy külön úton haladnak tovább. A dél-romániai Viktória (Victoria) városba kellett volna eljutniuk, de nem érkeztek meg.

A hegyi mentőalakulatok vasárnap késő délután kezdték meg a kutatást utánuk, amikor megkapták az első riasztást eltűnésükről. Kedden is folytatták keresést, de délután abba kellett hagyniuk a megáradt hegyi vizek miatt.

David Adrian, a Szeben megyei hegyi mentők igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az eltűnt turisták keresését két napra felfüggesztik, mivel a patakok vízszintje olyan magasra nőtt, hogy nem tudják megközelíteni a turisták eltűnésének feltételezett helyszínét. “Ilyen sok vizet soha nem láttam itt a hegyekben” – mondta a hegyi mentők vezetője, aki szerint megáradt hegyi patakok sodorhatták el a turistákat.

A hegyi mentők egyelőre csak a turisták néhány személyes tárgyát találták meg. Várhatóan pénteken folytatják a keresést, remélik, hogy addig leapad a víz.

Román hírforrások szerint a kirándulók célja Románia legmagasabb hegye, a Fogarasi-havasokban található 2544 méter magas Moldoveanu csúcs volt. Vasárnap reggel nyolckor leereszkedtek a 2156 méter magasan lévő menedékházhoz, majd délelőtt 11 óra körül az 1520 méter magasan fekvő másik menedékháznál is felbukkantak, ahonnan az Arpasului-völgy felé vették útjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik