Nagyvilág

Műtéti altató ölte meg Jackót?

Michael Jackson oly mértékű álmatlanságban szenvedett, hogy műtéteknél használatos erős altatókért könyörgött orvosainak - közölte a múlt héten elhunyt sztár táplálkozási tanácsadója.

A Jackson halálát követően tartott házkutatás során Propofol nevű szerre találtak – olvasható a Tmz.com honlapon. Cherilyn Lee táplálkozási tanácsadó pedig arról számolt be, hogy az énekes rendszeresen Diprivant, a Propofollal megegyező szert kért tőle, ő azonban nem szerzett neki. A nővéri engedéllyel bíró Lee helyi idő szerint kedden elmondta: egy telefonbeszélgetés után, amelyet négy nappal Jackson halála előtt folytatott a popkirállyal, attól tartott, hogy az énekes valahogy mégiscsak hozzájutott az intravénásan beadandó szerhez vagy egy másik erős altatóhoz.

A táplálkozási tanácsadót Floridában érte a Jackson stábjából érkező hívás, a háttérben Jacksont lehetett hallani, ahogy azt mondja: teste egyik oldala forró, míg másik oldala jéghideg. Lee kórházba parancsolta az énekest, ő azonban nem fordult orvosokhoz. “Abban a pillanatban tudtam, hogy valaki olyan szert adott be neki, amely eléri a központi idegrendszert” – mondta Lee.

A Propofol mellékhatásaként szívmegállás léphet fel, az első jelentések szerint ez okozta a pop királyának halálát. A szer nem megfelelő adagolása könnyedén végzetes lehet, hatásaként leállhat a légzés, aminek következtében szén-dioxid keletkezik, a szív rendszertelenül kezd verni, és végül leáll.

Cherilyn Lee szerint Jackson nem volt gyógyszerfüggő, esetében arról volt szó, hogy a gyógyszerektől remélte, alvásproblémái megoldását, és azt, hogy végre pihenhet egy kicsit. Az énekes halála után olyan információk kerültek nyilvánosságra, miszerint altatókat, nyugtatókat és antidepresszánsokat szedett. Jackson nem bírta a küszöbön álló koncertsorozatra felkészítő próbákat, idősödő táncos testét a végletekig terhelte volna meg a fellépéssorozat – mondta Lee. Az énekes életének 1984 óta volt része az állandóan jelenlévő fájdalom, amikor égési sérüléseket szenvedett egy reklámforgatáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik