Nagyvilág

Súlyos vonatszerencsétlenség Olaszországban

Legalább hat ember életét vesztette, ötven pedig égési sérüléseket szenvedett hétfőn éjjel az észak-olaszországi Viareggio városban. Egy tehervonat kisiklott, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt, és felrobbant.

A 14 vagonból álló szerelvény La Spezia kikötőjéből Pisába tartott. A baleset éjfél előtt tíz perccel történt Viareggio pályaudvarának közelében. Egyes jelentések szerint a vonat bejárt, mások szerint éppen elhagyta az állomást, amikor egyelőre ismeretlen okok miatt bekövetkezett a katasztrófa.

Az első jelentések azt sugallják, hogy a két tartálykocsi siklott ki, és gyulladt ki. Robbanásuk hatalmas tüzet és rombolást idézett elő. Két épület összeomlott, a környéken minden ablak kitört, és a lángok átterjedtek a pályaudvarral szomszédos utca házaira. További robbanásoktól tartva a környező házak lakóit evakuálták.
Oltják a tartálykocsikat (fotó: MTI/EPA)

Oltják a tartálykocsikat (fotó: MTI/EPA)

Az áldozatok közül öten az összeomlott házak alatt lelték halálukat, a hatodik egy kismotoros volt. A sérültek közül húsz ember állapota nagyon súlyos. A két mozdonyvezető könnyebben sérült meg, őket már ki is hallgatták a kórházban. Elmondásuk szerint mindössze egy ütést éreztek. A rendőrség közlése szerint a sínek megrongálódása vagy a vonat fékrendszerének hibája okozhatta a balesetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik