Nagyvilág

Ismét óceánba zuhant egy Airbus

A Yemenia jemeni légitársaság közlése szerint 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott azon a repülőgépen, amely kedden hajnalban zuhant le a Comore-szigetek közelében. Túlélőkről eddig nem érkezett jelentés.

A Yemenia légitársaság egyik Airbus A310 típusú repülője járt szerencsétlenül. Televíziós híradások szerint az utasok többsége az egykori francia gyarmat, Comore-szigetek állampolgára volt. Párizsból érkeztek, és Jemen fővárosában, Szanaában szálltak át a Comore-szigetek fővárosába, Moroniba induló jemeni járatra. A katasztrófa kedden a kora hajnali órákban történt. Szanaában azt közölték, hogy leszállás előtt 15 perccel zuhant le az Airbus. A pontos helyszín még nem ismeretes, de a fő szigeten fekvő Mitsamiouli városban mozgósították a kórházat.

Egy ilyen típusú gép zuhant le (forrás: planespotters.net)

Egy ilyen típusú gép zuhant le (forrás: planespotters.net)

A helyi rendőrség névtelenül nyilatkozó alkalmazottja megerősítette, hogy a repülőgép feltehetően az Indiai-óceánba csapódott.

A Comore-szigetek a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől ugyancsak hasonló távolságra keletre fekszik.

(forrás: Google Maps)

A Comore-szigeteknél zuhant le a gép (forrás: Google Maps)

A párizsi Roissy repülőtér információi szerint a szerencsétlenül járt gép hétfőn 8 óra 55 perckor szállt fel a Roissyról, majd Marseille és Szanaa érintésével kedden hajnali 1 órakor kellett volna megérkeznie Moroniba. Párizsban is Airbusról beszéltek, de nem 310-esről, hanem A330-200-asról.

A legutóbbi repülőgép-szerencsétlenségek:

2009. június 1. Az Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe eltűnt az Atlanti-óceán felett>>>

2009. február 12. Egy lakóépületre zuhant egy utasszállító repülőgép az Egyesült Államokban, a New York állambeli Buffalo külvárosában.

2009. február 8. Lezuhant egy repülőgép a brazíliai Amazonas-medencében, a katasztrófában 24-en meghaltak.

(forrás: BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik