Nagyvilág

Trópusi szél ölt a Fülöp-szigeteken

Trópusi szél söpört végig a Fülöp-szigetek északi részén, aminek következtében legkevesebb nyolc személy vesztette életét, tizenegy pedig eltűnt - közölték csütörtökön helyi katasztrófavédelmi hatóságok.

A Nangka névre keresztelt vihar a Dél-kínai-tenger felől érkezve csapott le Manilától nyugatra az éjjel, és a várakozások szerint a Tajvani-szoros felé folytatja majd útját.

Nyomában földcsuszamlások keletkeztek, és hajók borultak fel a tengeren. Mintegy 10 ezer ember több száz vízi járműről menekült a pusztító vihar elől a partra.
Két ember annak következtében halt meg, hogy házukat elsodorta egy sárlavina, amelyet a viharos szelet követő heves esőzés okozott.

Quezon tartományban négy halász vesztette életét, miután a nyílt tengerről egy kis öbölbe hajóztak bárkájukkal, menedéket keresve ott. Két másik társuk megsebesült. Két személy Cebu tartományban a folyók megemelkedett vízszintje miatt keletkezett árvízben fullad meg.

Mactan szigeténél a hatalmas hullámok felborítottak egy utasszállító hajót, de a parti őrségnek sikerült kimenteni vízi jármű fedélzetéről a tengerbe esett 13 embert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik