Nagyvilág

Nagyot esett az Airbus

Hét utas megsérült a Qantas ausztrál légitársaság egyik járatán, amikor az Airbus A330-as típusú gép erős légörvénybe került Malajzia felett, és hirtelen 30 métert veszített repülési magasságából - közölte hétfőn a légitársaság.

A repülőgép Hongkongból tartott a nyugat-ausztráliai Perth felé 219 emberrel a fedélzetén hétfőre virradó éjszaka, amikor erős turbulencia zavarta meg a repülést. Az utasok elmondása szerint pánik tört ki az elsötétített utastérben. Egyikük ahhoz hasonlította a légörvényt, mintha egy 30 emeletes épületből dobták volna ki őket. Több olyan utas, akinek nem volt becsatolva a biztonsági öve, kiesett az üléséből.

A Qantas közleménye szerint hat utas és a személyzet egy tagja szenvedett könnyebb sérüléseket, és kisebb kár keletkezett az utastér berendezésében is. A légitársaság hangsúlyozta: semmi nem utal arra, hogy az incidensnek köze lett volna az Airbus A330-as típusú gépekkel szemben a közelmúltban felmerült problémákhoz.

Tavaly októberben az ausztrál utasszállító egyik A330-as típusú gépe egy perc alatt több mint 300 métert veszített a repülési magasságából, mert meghibásodott a robotpilótája. Az incidens után a pilóták sikeres kényszerleszállást hajtottak végre, de számos utas megsérült a gép hirtelen süllyedése közben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik