Nagyvilág

Kiemelték az Airbus újabb áldozatát

A kutatásban részt vevő francia hadihajó egy holttestet talált és emelt ki az Atlanti-óceán vizeiből vasárnap, ott, ahol feltételezések szerint az Air France repülőgépe hétfőn lezuhant.

Néhány órával korábban a brazil hajók három holttestet találtak meg, s ezzel az elmúlt két napban már összesen hat holttestet emeltek ki az óceánból. A brazil hatóságok bejelentették, hogy a kutatásban részt vevő pilóták több – közelebbről meg nem határozott számú – tetemet vettek észre, és már a helyszínre vezényeltek hajókat, hogy fedélzetükre emeljék ezeket.

Jelenleg összesen tizennégy repülőgép, köztük két francia, valamint hat hajó vesz részt a kutatási munkálatokban. A francia haditengerészet egyik atom-tengeralattjárója, az Emeraude várhatóan szerdán érkezik meg a térségbe. A hat holttesten kívül már „több száz tárgyat” halásztak ki a vízből, köztük az Air France jelzését viselő üléseket és oxigénmaszkokat, egy repülőjegyet tartalmazó kézitáskát, valamint egy szárnydarabot.

A vasárnap kiemelt tetemek egyikénél sem találtak személyazonosságukra utaló dokumentumokat, és a hatóságok a nemükről sem adott információt. Szombaton két férfi holttestet találtak.

A brazilok által kiemelt holttesteket a katasztrófa helyszínétől mintegy 800 kilométerre fekvő Fernando de Noronha szigetre szállítják. A fregatt várhatóan hétfőn érkezik meg a szigetre, ahol nyolc igazságügyi orvosszakértő áll készenlétben az azonosítás elvégzésére.

Pierre-Jean Vandoorne személyében Francois Fillon francia miniszterelnök vasárnap különleges nagykövetet nevezett ki. Vandoorne, aki a francia külügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője, azt a feladatot kapta, hogy segítsen az áldozatok családjai, valamint az Air France és a párizsi kormány közötti kapcsolattartásban és egyeztetésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik