Nagyvilág

Spanyol lap is közzétette Berlusconi meztelen partifotóit

A madridi El País közzétett néhányat azokból a fényképekből, amelyek Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szardíniai villájában készültek újévkor.

A balliberális lap csütörtök éjjel jelentette meg honlapján a felvételeket, amelyeket Antonello Zappadu szárd fotós készített Berlusconi Villa Certosa nevű házánál. A képeken többek között félmeztelen nők láthatók a medence körül. Az El País további fényképeket is közöl pénteki nyomtatott kiadásában.

A fotókat annak ellenére a nyilvánosság elé tárták, hogy Berlusconi sürgetésére a római államügyészség zár alá helyezte őket, mert fennállt a gyanú, hogy közzétételük sértheti a magánélethez való jogot. Igaz, az olasz kormányfő úgy nyilatkozott szerda este a Rai Uno olasz tévécsatornán, hogy a felvételeken nincs semmi illetlen, nyugodtan megjelenhetnek.

A felvételek egyike

Az ominózus fotók egyike (Képgaléria!)

Nem lehet tudni, hogy az El País mi módon szerezte meg őket. A képek a 72 éves milliárdos médiacézár-politikus szilveszteri partijának részvevőiről készültek. A meghívottak között ott volt az akkor 17 éves Noemi Letizia is, az a nápolyi diáklány, akihez Berlusconit nem teljesen tisztázott viszony fűzi. E kapcsolat hetek óta beszédtéma az olaszországi közéletben, s ez volt az egyik oka annak, hogy az olasz kormányfő felesége benyújtotta a válókeresetet.

“Ártatlan képek”

Silvio Berlusconi az olasz közrádióban pénteken úgy nyilatkozott, hogy “nincsen félnivalója”. “Ezek ártatlan képek, nincsen semmiféle botrány, ellenben a magánélethez való jogot sértették meg durva agresszióval” – mondta a miniszterelnök, aki elmondta, hogy a Cseh Köztársaság küldöttségét fogadta és megengedhetetlen, hogy valaki “egy kilométer távolságból” beavatkozzon és fotókat készítsen. “A magánélethez való jogot még inkább tiszteletben kellene tartani illusztris vendégek jelenlétében” – tette hozzá Berlusconi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik