Nagyvilág

Tűzriadó volt a Barroso-sajtótájékoztatón

Tűzriadó miatt kiürítették szerdán az Európai Bizottság székházát, két nappal azután, hogy ismét megnyitották a korábbi tűzeset miatt egy hétre bezárt épületet.

A riasztást az okozta, hogy jelentős mennyiségű forró víz folyt ki egy vezetékből, amelyet éppen javítottak. A vezeték közelében tartózkodó munkás a brüsszeli bizottság közlése szerint súlyos égési sérüléseket szenvedett, és kórházba került.

A riasztócsengő José Manuel Barroso bizottsági elnök sajtótájékoztatójának idején szólalt meg, s ekkor az épületben tartózkodott Werner Faymann osztrák kancellár is. Szemtanúk eredetileg azt mondták, hogy sem füstöt, sem tüzet nem észleltek.

A bizottság nem sokkal később közölte, hogy az épületet csak óvatosságból ürítették ki, és Barroso, valamint Faymann közös délutáni sajtótájékoztatóját már a szokott helyen, az épület sajtóközpontjában tartják meg.

Az Európai Bizottságnak helyet adó épületet hétfőn nyitották meg, miután egy héttel korábban bezárták a székház pincéjében keletkezett tűz miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik