Külföld

Bajnai Barroso mellett

admin
admin

2009. 05. 25. 07:03

Bajnai Gordon támogatja José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének újraválasztását - írta a Népszabadság.

“Olyan bizottságra van szükség, amelyik elsősorban a válságkezelésre összpontosít. Úgy látjuk, hogy a jelenlegi elnök José Manuel Barroso a megfelelő garancia a stabilitásra és folytonosságra. Ma pedig erre van a legnagyobb szükség” – mondta a miniszterelnök a lap hétfői számában.

Az Európai Bizottság és elnöke jelentős eredményeket ért el a pénzügyi és gazdasági válság eddigi kezelésében, amelynek során EU-s és más pénzügyi források segítettek több országnak, többek között Magyarországnak, gazdaságuk konszolidálásában és talpra állításában” – fogalmazott a kormányfő, kiemelve: az Európai Parlament és Bizottság soron következő választásánál Európa alapvető érdeke, hogy az átmeneti időszak a lehető legrövidebb legyen.

Barroso újraválasztását az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportja csak feltételekkel támogatja. A szocialisták közölték: abban az esetben állnak Barroso mögé, ha bizottsági elnökként a második ciklusában nagyobb hangsúlyt fektet a szociálpolitikai kérdésekre, például a munkaidő-irányelvre. Az Európai Néppárt – amely a konzervatív-kereszténydemokrata erőket tömöríti az unióban – szintén Barroso mögött sorakozott fel.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.