Nagyvilág

Bányászviskókat sodort el a fölcsuszamlás

Legalább 26 ember halálát okozták kedden földcsuszamlások a Fülöp-szigetek déli részén A hatóságok hat embert eltűntként tartanak nyilván.

Arthur Uy, Compostela tartomány kormányzója korábban 16 halálos áldozatról és egy földcsuszamlásról beszélt. Később viszont arról tájékoztatott, hogy két földcsuszamlás történt: az első maga alá temetett harminc bányászviskót, a másik pedig egy házat sodort el. Uy szerint 26-an életüket vesztették, 19-en megsérültek, illetve hat ember eltűnt a Napnapan faluban történt földcsuszamlásokban. Az áldozatok zömében bányászok, akik olyan hegy lábánál laknak, ahol gyakoriak a földcsuszamlások.

Uy szerint a térségben, Pantukan város környékén az esőzések következtében fellazult a talaj, de a helybéliek figyelmen kívül hagyták a hatóságok figyelmeztetését, és nem hagyták el otthonaikat.

A kormányzó szerint rendőrökből és katonákból álló ötven fős mentőcsapatot küldtek a helyszínre, s munkagépekkel takarítják el a faluba vezető egyetlen utat. A rossz időjárás nehezíti a mentési munkálatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik