Külföld

Közel ötös erősségű földrengés Los Angelesben

admin
admin

2009. 05. 18. 06:55

A Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés volt az egyesült államokbeli Los Angelesben - helyi idő szerint - vasárnap este - közölte az amerikai geológiai intézet (USGS), egyelőre nem érkeztek jelentések károkról, vagy áldozatokról.

Az USGS mérsékeltnek nevezte a földlökést, amelynek epicentruma a városközponttól 16 kilométerre délnyugatra volt, hipocentruma pedig 13,5 kilométeres mélységben. Korábban 5-ös erősségű rengésről adott hírt az intézet, de ezt később 4,7-re mérsékelte.

A rengést 10-15 másodpercig lehetett érzékelni, becslések szerint az epicentrumtól számított 160 kilométeres körzetben. A földmozgást néhány perccel később legalább három kisebb utórengés követte.

A helyi tűzoltókhoz számos bejelentés érkezett, de komolyabb anyagi károkról vagy áldozatokról nem kaptak hírt. A földmozgást követően negyedóráig nem működött több mobilhálózat, és néhány internetes szerver is felmondta a szolgálatot.

Amerikai tudósok előrejelzése szerint hetven százalék az esélye annak, hogy a világ egyik legaktívabb törésvonala, a Szent András-törésvonal mentén fekvő Kaliforniában a következő harminc éven belül bekövetkezik egy pusztító erejű, várhatóan sok halálos áldozatot követelő nagy földrengés.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.