Nagyvilág

Flores lelőtte a Bolíviában körözött magyarokat?

Mario Tadic, a Rózsa-Flores Eduardo vezette állítólagos terroristacsoport egyik tagja azt gyanítja, hogy Dudog Gábor és Gáspár Dániel már nincs életben, mert Rózsa-Flores végzett velük.

Az ABI bolíviai hírügynökség és a Los Tiempos című újság beszámolója szerint a bolíviai-horvát Mario (Fardig Astorga) Tadicot kedden hallgatta meg a képviselőház különbizottsága, amely az állítólagos terroristacsoport tevékenységét és felszámolásának körülményeit vizsgálja. Tadic gyanúja szerint Rózsa-Flores meggyilkolta a két magyart. A bolíviai ügyészség úgy hiszi, hogy Gáspár Dániel és Dudog Gábor magyar állampolgárok is tagjai voltak a Rózsa-Flores Eduardo vezette csoportnak. Marcelo Sosa, a nyomozást felügyelő vezető ügyész közlése szerint a két magyar szökésben van, és a rendőrség keresi őket.

Flores lelőtte őket?

“Tadic hallotta, amint a két magyar heves vitába keveredett Rózsa-Floresszel, aki állítólag azzal fenyegette meg őket, hogy olcsóbb két golyóra költeni, mint két repülőjegyet venni” – mondta el Navarro, aki szerint Tadic kételkedik abban, hogy Dudog és Gáspár életben van, mivel már a Santa Cruz és a Las Americas szállodába sem költöztek át a csoport többi tagjával.

Tadic egyebek közt arról is beszélt, hogy Rózsa-Flores elvette az útlevelet társaitól, nehogy meg tudjanak szökni. Ha a csoportnak pénzre volt szüksége, Rózsa-Flores személyesen lépett kapcsolatba “más szintet képviselő” személyekkel, s azonnal megkapta, amit kért.

Interneten szervezkedett

Bernardo Montenegro, a bizottság egyik ellenzéki tagja lesújtó véleménnyel volt Tadic nyilatkozatáról, és szükségesnek tartotta annak kiderítését, miként sikerült Tadicot mindennemű sérülés nélkül őrizetbe venni, miközben Rózsa-Florest és két társát agyonlőtték a kommandósok, Tóásót pedig súlyosan bántalmazták.

Tadic néhány napja, még az ügyészségen tett vallomásában azt is állította, hogy Rózsa-Flores az interneten keresztül szervezte be, s feladata az volt, hogy “katonai kézikönyveket állítson össze és fordítson le spanyol nyelvre egy párhuzamos katonai szervezet kiépítésének” céljából Santa Cruz megyében. Tadic közlése szerint Rózsa-Flores és Michael Martin Dwyer követte el a robbantásos merényletet Julio Terrazas bíboros Santa Cruz-i rezidenciájánál április 15-én.

A képviselőházi vizsgálóbizottság azt tervezi, hogy meghallgatja az ügyészség “koronatanúját”, Ignacio Villa Vargast is. Az “El Viejo”, vagyis az Öreg ragadványnéven ismert Villa készítette azt a pár perces, rossz minőségű videofelvételt, amely az ügyészség szerint bizonyítja a terrorizmus vádját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik