Nagyvilág

Lezuhant egy mentőhelikopter Korzikán

Feltehetően a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt lezuhant egy mentőhelikopter a dél-franciaországi Korzika szigetén. A balesetben a fedélzeten tartózkodó mind az öt személy életét vesztette, köztük egy újszülött, aki a felszállást követően jött a világra.

A polgári védelem Dragon 2b típusú helikopterét szombat délután a bastiai bázisról riasztották a mentők egy vajúdó nőhöz. A legénységnek Ponte-Lecciából kellett a húsz éves nőt a bastiai szülészetre szállítani.

A helikopter nem sokkal este 7 óra után szállt fel Ponte-Lecciából, fedélzetén a kéttagú személyzettel, a terhes nővel és egy mentőorvossal. A jármű a felszállást követően húsz perccel, a Bastiától délnyugatra található hegyvidékes Lancone-i szoros felett tűnt el hirtelen a radarok képernyőjéről.
Az eltűnt helikopter keresése azonnal megkezdődött: darabokra esett maradványait hajnali fél négykor észlelte egy katonai helikopter. Fél órával később a tűzoltók megtalálták a holttesteket is a nehezen megközelíthető területen, Bastiától 16 kilométerre.

A baleset okait még vizsgálják a hatóságok. Antoine Poussier, a korzikai prefektúra szóvivője a France 2 közszolgálati televízió híradójában elmondta: “Annyi bizonyos, hogy a meteorológiai körülmények nem voltak kedvezőek, nagy köd volt, erős szél fújt és az eső is esett. Elképzelhető, hogy mindez magyarázatot ad (a balesetre)”.

A helikopter kapitánya semmilyen jelzést nem adott arról, hogy gond lenne a járművel, s a holttestek megtalálásáig senki nem tudta, hogy az asszony útközben megszülte gyermekét.
Nicolas Sarkozy államfő és Michele Alliot-Marie belügyminiszter közleményben fejezte ki részvétét a tragédiában elhunytak családtagjainak. A belügyminiszter még a nap folyamán látogatást tesz Korzikán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik