Nagyvilág

Nem volt fegyverarzenál Rózsa Flores házában

Egy lőfegyvernek, valamint öt darab lőszernek, illetve robbanóanyag-alkatrésznek látszó tárgyat foglaltak le a rendőrök a Bolíviában lelőtt Rózsa Flores Eduardo Nógrád megyei, szurdokpüspöki házában - közölte a rendőrség.

Nem volt fegyverarzenál a háznál – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva cáfolta azt a bulvársajtóban megjelent hírt is, mely szerint a rendőrök a kertet is felásták volna fegyverek után kutatva. A házkutatás során átvizsgálták a családi házat, a melléképületeket és az udvart – mondta.

Nem volt Rózsa Flores Eduardo házánál lőpálya sem, amelyen a férfi Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött volna. A szóvivő közölte: nem találtak céltáblát. Az udvaron volt egy régi, autóajtót borító lemez, amelyen régi rozsdás lövésnyomok voltak láthatók, s ezen volt egy Gyurcsány Ferencet ábrázoló fénykép, amin nem voltak lövésnyomok.

Szászvári Linda, a férfi barátnője hétfőn az MTI-nek a helyszínen ugyancsak cáfolta ezeket a híreket. Elmondta, Eduardo a délszláv háborúból hozta haza a szétlőtt autóajtót, a Gyurcsány-fejet pedig, amit egy tüntetésen használtak, ajándékba kapta. Ebből a kettőből készült a “kompozíció”, erre azonban Eduardo nem lőtt.

Szászvári Linda azt is elmondta, barátja katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, ezért hiszik azt, hogy a szurdokpüspöki házban fegyverarzenál van.

A rendőrségi szóvivő közölte: névtelen bejelentés alapján indították a vizsgálatot, a lefoglalt tárgyak szakértői vizsgálata folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik