Külföld

Feltételesen szabadlábra helyezik a Jukosz volt jogászát

admin
admin

2009. 04. 21. 11:34

Feltételesen szabadlábra helyezik Szvetlana Bahminát, a Jukosz bebörtönzött volt jogászát - így döntött kedden egy moszkvai kerületi bíróság, eleget téve ezzel Bahmina és ügyvédei kérésének.

A bíróság a Bahmina távollétében felolvasott indoklás szerint figyelembe vette, hogy büntetése idején az elítéltre nem róttak ki fegyelmi büntetést, s hogy beismerte bűnösségét az ellene felhozott vádakban és megbánta bűnét, továbbá a társadalomra nézve a továbbiakban nem veszélyes. Az ügyészség bejelentette: nem nyújt be fellebbezést.

ártatlan?

Ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz volt főrészvényese és üzlettársa, Platon Lebegyev is.

Bahminát 2006. április 19-én ítélték el a Tomszknyeft cég vagyona egy részének eltulajdonítása, valamint adócsalás vádjával – vagyis olyan vádpontok alapján, amelyeket Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz főrészvényese ellen is felhoztak mind első, mind most folyó második perében. A fellebbezés után büntetését 6,5 évi börtönre csökkentették.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.