Nagyvilág

Biztonsági őr volt Rózsa Flores társa

Biztonsági őrként dolgozott, és műszaki tanulmányokat folytatott hazájában az az ír férfi, akit a múlt héten lőttek le Bolíviában egy kommandós akcióban két magyar társával együtt - írta kedden internetes kiadásában az Irish Times ír napilap.

Michael Dwyer az újság értesülései szerint legalább két írországi biztonsági cég alkalmazásában is állt, mielőtt tavaly elutazott a dél-amerikai országba.

2008 első felében az Integrated Risk Management Services nevű biztonsági cég részmunkaidős alkalmazottja volt. Amikor lejárt a munkaszerződése, távozott a cégtől, amely többek között a Shell brit-holland energiaipari vállalat írországi gázvezetékeit őrizte.

Dwyer dolgozott egy másik, pubok és éjszakai klubok rendjét biztosító, tavaly júniusban adóhátralék miatt felszámolt biztonsági cégnek is. Amíg tanult – tavaly végzett a Galway-Mayo Műszaki Főiskola Építőipari Karán – részmunkaidőben, azután teljes munkaidőben állt alkalmazásban egészen addig, amíg 2008 végén el nem utazott Bolíviába.

Kiképzés

A 24 éves férfi családjához közel álló forrásból elmondták az ír lapnak: úgy tudták, Dwyer azért utazott Bolíviába, hogy részt vegyen egy a biztonsági őri munkához kapcsolódó, három hónapos képzésen. A biztonsági cégek világát jól ismerő források ugyanakkor azt mondták az Irish Timesnak, soha nem hallottak arról, hogy valaki Bolíviába utazzon Írországból efféle tréningre.

Az ír újság azt írta, „úgy tűnik”, hogy a Magyarországon nevelkedett bolíviai-horvát Rózsa Flores Eduardo ajánlott munkát Dwyernek. A balkáni háborúk 49 éves veteránját az ír férfival együtt érték halálos lövések múlt héten csütörtökön abban a Santa Cruz-i szállodában, ahol több társukkal együtt megszálltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik