Nagyvilág

Újra lecsaptak a kalózok

Szomáliai kalózok csütörtökön kétszer is megtámadtak egy olasz teherhajót, miután a vízi jármű előző nap már átesett egy rajtaütésen, de akkor sikeres manőverezéssel lehagyta a kalózokat.

A New York-i székhelyű Liberty Maritime vállalat helyi idő szerint kedden kiadott közleménye szerint a Liberty Sun legénységének nem esett bántódása, de a hajó megrongálódott. Az Afrikának élelmiszersegélyt szállító teherhajó a támadást követően azonnal segítséget kért az amerikai haditengerészettől, amely kíséretet biztosított számára.

Egy hét alatt másodszor ért kalóztámadás amerikai zászló alatt közlekedő teherhajót az Afrika szarva előtti vizeken. Amerikai katonák múlt vasárnap lelőttek három szomáliai kalózt, akik fogva tartották egy teherhajó amerikai kapitányát. A szomáliai tengeri rablók ezután bosszúval fenyegetőztek, és egyes elemzők attól tartanak, hogy az utóbbi napok túszszabadító akciói után – amelyekben összesen öt kalózt öltek meg – elharapózhat az erőszak az afrikai ország partjai előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik