Nagyvilág

Kislányokat molesztált Obama testvére

Nem utazhatott be Nagy-Britanniába Barack Obama amerikai elnök egyik féltestvére, aki korábban összeütközésbe került a brit hatóságokkal gyermekkorú lányok molesztálásának gyanúja miatt.

Kislányokkal kezdett ki (forrás: News of the World,)

Samson kislányokkal kezdett ki (forrás: newsoftheworldco.uk)

Samson Obama, aki Kenyában él, Nagy-Britannia érintésével akart januárban Washingtonba utazni rokona elnöki beiktatására. Az alkalmat ki akarta használni Angliában élő rokonai meglátogatására, a brit bevándorlási hatóságok azonban kiderítették, hogy Samson – akinek mobiltelefon-boltja van Nairobi külvárosában – egy korábbi angliai látogatása során, tavaly novemberben megpróbált kikezdeni fiatal lányok egy csoportjával – értesült a News of the World, a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap.

A lányok – egyikük alig 13 éves volt – bemenekültek egy kávézóba, de ide is követte őket, és olyan agresszív módon próbált közeledni hozzájuk, hogy az üzlet tulajdonosa kihívta a rendőrséget. Samson Obamát őrizetbe vették, kihallgatták és ujjlenyomatot vettek tőle, de végül nem emeltek vádat ellene, és hazautazhatott Kenyába. Amikor azonban – úton a washingtoni beiktatásra – megpróbált ismét belépni brit területre, feltartóztatták, és nem engedték ki a közép-angliai térséget kiszolgáló East Midlands repülőtérről.

A lap úgy tudja, hogy az elnöki féltestvér végül tovább tudott utazni Amerikába, mivel végig a repülőtér tranzitvárójában maradt, és hivatalosan nem lépett be Nagy-Britanniába.

Samson Obama az amerikai elnök 11 féltestvérének egyike. Édesanyja, a 67 éves Kezia – aki még tizenéves korában lett Barack Obama néhai édesapjának felesége – az angliai Bracknell kisvárosban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik