Nagyvilág

Az amerikaiak jó viszonyt akarnak Kubával

Az amerikaiak 71 százaléka támogatja az 1961-ben megszakadt diplomáciai kapcsolatok helyreállítását Kubával - derült ki a CNN hírtelevízió pénteken közzétett felméréséből.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek kétharmada úgy gondolja, hogy az Egyesült Államoknak fel kellene oldania a szigetországra vonatkozó utazási korlátozásokat is.

Az amerikai sajtóban az elmúlt napokban megjelent hírek szerint Barack Obama elnök arra készül, hogy hamarosan beváltja választási ígéretét, és eltörli a kubai-amerikaiak hazalátogatásaira és csomagküldésére vonatkozó korlátozásokat. Olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy az amerikai kormány még az amerikai országok jövő heti, Trinidad és Tobagóban megrendezésre kerülő csúcstalálkozója előtt bejelenti a döntést.

A washingtoni kongresszus delegációja április elején ötnapos látogatást tett Kubában, hogy tájékozódjanak a kubai-amerikai kapcsolatok javításának lehetőségeiről. Havannában a képviselők találkoztak Raúl Castro elnökkel és Bruno Rodríguez külügyminiszterrel. A vizit utolsó napján Fidel Castro, a kommunista ország korábbi elnöke is fogadta a delegáció három tagját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik