Nagyvilág

Merényletet terveztek Obama ellen Törökországban

Letartóztatott a török rendőrség egy férfit, aki állítása szerint gyilkos merényletet forralt Barack Obama amerikai elnök ellen - közölte a washingtoni Titkosszolgálat helyi idő szerint hétfő este.

A török rendőrség pénteken tartóztatta le a férfit, aki törökországi látogatása során akarta meggyilkolni Barack Obamát – mondta az elnök védelmét is ellátó Titkosszolgálat (Secret Service) szóvivője.

Obama vasárnap érkezett az országba, és egy pillanatig sem volt közvetlen veszélyben – mondta Ted Donovan. Hozzátette: a Titkosszolgálat nem közöl információkat a gyanúsítottról. Barack Obama hivatalos törökországi látogatása kedden ér véget.

Az al-Vatan című szaúd-arábiai lap információi szerint egy szíriai férfiról van szó, aki egy sajtóigazolvánnyal magát az al-Dzsazíra hírtelevízió munkatársaként kiadva próbált volna az amerikai elnök közelébe férkőzni, és késsel akarta őt megölni. A lap szerint három cinkos segítette a gyanúsítottat.

A sajtóigazolványról a török hatóságok még nem tudták megállapítani, hogy igazi-e vagy hamis. Az arab nyelvű hírtelevízió ankarai irodájának vezetője szerint az igazolvány egész biztosan hamisítvány. Juszef al-Sarif elmondta: a letartóztatott férfit nem ismeri – áll a szaúdi lap jelentésében, amelyet hivatalos helyről egyelőre nem erősítettek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik