Nagyvilág

G20: halott már van

Egy ember meghalt a londoni G20-csúcsot kísérő erőszakos tüntetések idején - közölte szerda késő este a brit rendőrség.

A tájékoztatás szerint egy férfi összeesett a Bank of England (a brit jegybank) épülete közelében, ahol tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal. A biztonságiak a rendőrkordon mögé vitték az eszméletlen férfit, s megpróbálták újraéleszteni. Mentők ezután egy közeli kórházba szállították, ahol megállapították halálát.

Rendőrségi források szerint a férfi halálát valószínűleg egészségügyi problémák okozták, de erre csak a boncolás után derül fény.
Nézze meg az olvasónk (Victoriah) tudósítását a G20 miatti tüntetésekről!

Nézze meg az FN Tudósító (Victoriah) fotóit a G20 elleni tüntetésekről!

A rendőrség közölte, hogy azért kellett a rendőrkordon mögé vinni a férfit, mert a tüntetők palackokkal dobálták a biztonságiakat. Operatőrök viszont arról számoltak be, hogy látták, amint tüntetők futnak el a földön fekvő férfi mellett, akinek közelében rendőrök voltak.

A londoni G20-csúcsot több ezres, időnként erőszakba csapó tüntetés is előzte meg a londoni Cityben. A brit jegybank épületénél a tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal, és sokan megsérültek. Legfrissebb hírek szerint a rendőrség 32 tüntetőt őrizetbe vett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik