Nagyvilág

Megcsappant Berlusconi jövedelme

Továbbra is Silvio Berlusconi kormányfő a leggazdagabb olasz politikus, noha csaknem kilencven százalékos jövedelemcsökkenést kellett elkönyvelnie nemrégiben.

Az olasz parlamenti képviselők és kormánytagok 2007-re vonatkozó, de csak most nyilvánosságra hozott jövedelemnyilatkozatai alapján Berlusconi továbbra is éllovas több mint 14 millió eurós bevallott jövedelemmel. Ez az összeg azonban eltörpül a 2006-ban bevallott 139 milliós jövedelméhez képest.

Berlusconi bevételeinek apadása semmilyen módon nem függ össze a jelenlegi gazdasági válsággal – írta az olasz média, amely hétfőn hozta nyilvánosságra a jövedelemről szóló adatokat. Sokkal inkább arról van szó, hogy 2006 kivételesen “bőtermő” év volt a médiamogul vállalkozásai számára, egyebek között Telecinco nevű spanyol tévéadójának és Endemol nevű produkciós cégének fantasztikus sikerei folytán.

A második a jól szituált parlamenti képviselők és kormánytagok ranglistáján Giulio Tremonti gazdasági miniszter 4,5 millió eurós jövedelemmel.

Utolsó a listán – 105 ezer eurós bevallott jövedelemmel – a posztfasiszta Gianfranco Fini, aki szombaton oszlatta fel jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) pártját, hogy a Szabadság Népe (PdL) elnevezésű új mozgalomban egyesüljön Berlusconi kormányfő konzervatív pártjával, a Forza Italiával (FI). Kommentátorok szerint Fini arra vár, hogy átvehesse a jobboldal vezetését a 72 éves Berlusconitól, ha a mostani kormányfő úgy dönt, hogy visszavonul a politikától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik