Nagyvilág

Lőszereket és fenyegetést kapott Csáky Pál

Három éles lőszert és fenyegető levelet is tartalmazó küldeményt kapott hétfőn Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke - közölte Dunajsky Éva, a párt szóvivője.

A levélben utalás történik Duray Miklósra, a párt stratégiai alelnökére is. Az MKP a küldeményt átadta a szlovák rendőrségnek. “Az ügy lezárásáig az MKP képviselői erről nem nyilatkoznak” – jegyezte meg Dunajsky.

A két szlovákiai magyar politikus már tavaly is – júniusban és novemberben – kapott hasonló fenyegetést. Duray Miklós novemberben kapott két darab éles lőszert tartalmazó borítékot ismeretlen feladótól. A kísérőlevél szerint kivégzik őket, ha november 30-ig nem tűnnek el a szlovák politikai közéletből.

Duray a Magyar Hírlapnak nyilatkozva akkor azt mondta, hogy a kilencvenes években mindennaposak voltak az életveszélyes fenyegetések a szlovákiai magyar vezetők ellen, “de ennyire nyíltan és durván soha sem érte támadás őket”, mint most.

A fenyegetéseket tartalmazó küldeményeket akkor is átadták a rendőrségnek, de a vizsgálatok eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik