Külföld

Obama kiállását várják a grúzok

admin
admin

2009. 03. 05. 07:27

Grúzia azt várja Barack Obama amerikai elnöktől, hogy figyelmeztesse Oroszországot: súlyos politikai árat kell fizetnie minden, a volt Szovjetunió országaival szembeni "rossz lépéséért" - jelentette ki szerdán a grúz nemzetbiztonsági tanácsadó.

A Washingtonban tartózkodó Eka Tkeselasvili a francia hírügynökségnek adott interjúban úgy vélekedett, hogy az új amerikai elnöknek Moszkva értésére kell adnia: az Egyesült Államok elfogadhatatlannak tartja Oroszország további, határain kívüli, a közeli országokban indított kalandorakcióit.

“Oroszországnak meg kell értenie, hogy súlyos politikai árat fizetne, ha bármi negatív dolog történne Grúziában” – hangsúlyozta a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Az Egyesült Államok aktívan támogatta Grúziát a tavaly augusztusi, Oroszország elleni háborúban, és elítélte Moszkva döntését a szakadár grúz tartományok, Abházia és Dél-Oszétia függetlenségének elismeréséről.

Tkeselasvili nyilatkozata két nappal azelőtt hangzott el, hogy Genfben találkozik Hillary Clinton amerikai külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. Az új amerikai kormány célja új lendületet adni a Moszkvával fenntartott kapcsolatoknak, amelyek hűvössé váltak a Bush-adminisztráció idején.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.