Nagyvilág

Befogadná az egyik holokauszttagadó a másikat

Szállást ajánlott Richard Williamson püspöknek Nagy-Britanniában a holokauszttagadó nézeteiről hírhedt brit történész, David Irving.

Erről maga Irving beszélt a német hírügynökségnek Londonban.
Mint elmondta, miután Williamson két napja visszatért Argentínából Nagy-Britanniába, fölajánlotta a püspöknek, hogy szállást biztosít neki, de ő egyelőre nem élt az ajánlattal, a Szent X. Pius Testvériség hajlékán lakik Wimbledonban.

A püspök Argentínából való elutazása előtt állítólag elektronikus levelet váltott Irvinggel, s ezekből az derül ki, hogy Maximilian Krah német ügyvédtől akart tanácsot kérni.

Irving jelenleg a London melletti Windsorban lakik és Wiliamsonnal állítólag egy kerti partin találkozott először tavaly októberben.

Kevés a bocsánat

A Vatikán szerint nem elegendő az a bocsánatkérés, amit a holokauszttagadó brit katolikus püspök tett, és nézeteinek teljes és nyilvános visszavonását követeli.

A Szentszék egy nappal azt követően adott ki nyilatkozatot, hogy Richard Williamson bocsánatot kért mindazoktól, akiket megsértett a kijelentésével.

A püspök nagy botrányt keltett a svéd televíziónak korábban adott egyik interjújával, amelyben tagadta a gázkamrák létét a náci haláltáborokban, s igyekezett kicsinyíteni a holokauszt mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik