Külföld

Magyarokat is vár az amerikai hadsereg

admin
admin

2009. 02. 17. 07:01

A magyar az egyik európai nyelv, amelynek ismerete előnyt jelenthet az amerikai hadseregbe jelentkezőknek - írta a Népszabadság.

Az amerikai állampolgárság gyors ígéretével várja az egyszerű, úgynevezett nem bevándorló vízummal már az országban élőket az Egyesült Államok hadserege. A most induló kísérleti programba jelentkezőkkel a hadsereg nyelveket tudókat, illetve egészségügyisekként bevethetőket toboroz. A felsorolt 35 nyelv között mindössze négy európai szerepel: a magyar, a cseh, a lengyel és az orosz.

A “zöldkártyával” rendelkezők eddig is jelentkezhettek amerikai katonának, és sürgősséggel kaphattak állampolgárságot. Az amerikai katona külföldi házastársa is gyorsított eljárással tehet esküt a csillagos-sávos lobogóra.

A mostani újítás lényege: a “zöldkártyával” nem rendelkező, de már (törvényesen) itt élők is csatlakozhatnak. Sőt nem kell kivárniuk négyéves – az egészségügyisek esetében hároméves aktív vagy hatéves tartalékos – szolgálatuk végét, hanem már annak első napján kérelmezhetik az amerikai útlevelet – olvasható a lapban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.