Nagyvilág

Kemény vihar közelít Párizs felé

Óránként 120-140 kilométeres sebességgel érkezik a vihar a tenger felől Párizsba , így lezárják a párizsi repülőtereket hétfőn este 8 óra és kedd reggel 10 óra között - közölte a francia polgári légiközlekedés központi igazgatósága (DGAC).

Az ezen időszakban a párizsi repülőterekről (Roissy Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget) induló, illetve oda érkező járatokat törölték. A változás érint Budapestről Párizsba, illetve a francia fővárosból a Ferihegyi repülőtérre közlekedő járatokat is.

A légiközlekedési hatóság arra kéri a Párizsban tartózkodó utasokat, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, hanem minél előbb vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságokkal.

A Météo France több mint hatvan megyében, elsősorban az Atlanti-óceán partvidékén és az ország északi részén jósol szélviharokat. Az előrejelzés szerint a szél óránként 120-140 kilométeres sebességgel érkezik a tenger felöl, s bár nem lesz annyira pusztító, mint a január 24-én Franciaország délnyugati részén végigsöpört orkán, várhatóan tovább tart, és az ország nagyobb részét fogja érinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik