Nagyvilág

Izrael megint bombázta Gázát

Az izraeli légierő péntek este több hullámban támadta a Gázai övezet déli részét - jelentették szemtanúk.

A támadások az egyiptomi határ mentén lévő Rafah körzetére irányultak, de senkinek sem esett bántódása. Az izraeli hadsereg egyik illetékese a francia hírügynökségnek megerősítette a csapásmérésekről szóló beszámolókat, és azt állította: a harci gépek négy olyan alagútra mértek csapást, amelyeket fegyvercsempészetre használnak a palesztinok. Emellett eltaláltak egy robbanóanyagszer-raktárt is.

Az izraeli hadsereg szóvivője a nap folyamán közölte, hogy a reggel a Gázai övezetből indított két rakéta csapódott be Izrael déli részén, de nem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban. A szóvivő szerint a rakétákat a Hamasz radikális palesztin szervezet ellenőrzése alatt álló övezet északi részéből indították. Izrael rendszerint nem késlekedik a válaszcsapással.

Az övezetből mintegy harminc rakéta-, illetve gránátlövedéket lőttek ki izraeli területre, azóta, hogy a szemben álló felek január 18-án tűszünetet kötöttek egymással, amely lezárta az izraeli haderő 22 napos offenzíváját. A zsidó állam tavaly december 27-én épp azért kezdett hadműveletet, hogy véget vessen a Gázai övezetből területe felé irányuló rakétatámadásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik