Nagyvilág

Obamával reggelizett Demján

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke is részt vett a csütörtöki washingtoni Nemzeti Imareggelin. Demján Sándor rendkívül dinamikus embernek tartja Barack Obama amerikai elnököt, aki szerinte a demokrácia jelképe.

“Nagyon pozitív benyomást tett rám” – fogalmazott Demján. Mint mondta, Obama a demokrácia szimbóluma, a szegények reménysége, hiszen személyében “egy nagyon szegény gyerek” lett az Egyesült Államok elnöke, s ez mindenképpen pozitív üzenet a világnak. A rasszizmussal szemben is győzelem a megválasztása; az imareggelin tartott beszédében elmondta, hogy muzulmánként indult, aztán baptista lett.

A TriGránit elnökének megítélése szerint akkor lesz sikeres, ha jó csapatot tud maga köré gyűjteni. Demján az Egyesült Államok egyik legkiválóbb elnökének Ronald Reagant tartja, aki nagyszerű csapatot toborzott, és Amerika fellendülése húzta maga után a világot. “A világ gazdaságilag Amerika nélkül nem tud meggyógyulni, ha Amerika nem gyógyul meg, akkor a világ sem” – mondta az üzletember, aki az imareggelin találkozott a kongresszus több tagjával. Külön beszélgetett Joe Biden alelnökkel, a szenátus elnökével.

Az eseményen jelen volt Somogyi Ferenc nagykövet. Az imareggelin több jelenlegi és volt elnök, miniszterelnök részt vett, Kelet-Európából parlamenti képviselőket hívtak meg például Lengyelországból, Csehországból, Romániából, magyar honatya viszont nem érkezett Washingtonba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik