Nagyvilág

Három halott egy bölcsödei késelésben

Két gyermeket és egy felnőttet ölt meg késsel egy ámokfutó a belgiumi Dendermonde egyik bölcsődéjében, további tizenegy gyermek és két felnőtt megsebesült.

A fekete-fehérre sminkelt arcú férfi délelőtt tíz órakor lépett a gyermekmegőrzőbe, azzal az ürüggyel, hogy kérdezni szeretne valamit a helyi alkalmazottaktól. Ezt követően két teremben az ott tartózkodókat késsel támadta meg, szinte mindenkin sebeket ejtett, majd kerékpáron elmenekült. Néhány kilométerrel odébb őrizetbe vették.

A támadóról a hatóságok nem közöltek részleteket. A sajtó korábbi értesülései szerint egy harmincas éveiben járó fiatalemberről van szó, akit előzőleg pszichiátriai intézményben is kezeltek. Közvetlen kapcsolatban a meg nem erősített információk szerint nem állt a bölcsődével, de helyi lakos.

Az intézmény személyzete sokkos állapotba került, a dolgozókat és a gyermekeket pszichológiai segítségben kellett részesíteni. A szülőket haladéktalanul értesítették, közülük is sokan összeomlottak. A Meseország nevű bölcsődében összesen 18 – három év alatti – gyermek tartózkodott a támadás pillanatában, hat felnőtt nő kíséretében. A helyi hatóságok rögtön ígéretet tettek arra, hogy megvizsgálják, hogyan lehet fokozni az intézet védelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik