Nagyvilág

Kiengedték a kórházból Kennedy szenátort

A tavaly agydaganattal operált 76 éves szenátort kerekes székben tolták ki kedden a washingtoni Capitoliumban tartott elnöki beiktatási ebédről, amikor görcsös rángatózás után összeesett.

A szenátort – aki John Kerry szenátor és Walter Mondale volt alelnök mellett ült az ebéden – kórházba szállították, ahol nem sokkal az eset után közölték, hogy eszméleténél van. Edward Aulisi, a kórház vezető idegsebésze később közleményben tudatta, hogy a szenátor rosszullétét feltehetően kimerültség okozta.

A szenátor irodája szerdán megerősítette, hogy Kennedyt éjszakára megfigyelésre bent tartották, de szerdán hazaengedték. A szenátor jó hangulatban van, de az orvosok pihenést írtak elő neki. Nem szokatlan, hogy egy agydaganatból felépülő beteg rohamot kap – nyilatkozta Matthew Ewend doktor, az Észak-Karolinai Egyetem vezető idegsebésze.

Kennedy az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök legfiatalabb fivére, a szenátus második legrégebben, 1962 óta hivatalban levő tagja. Egyike volt Barack Obama elnök legkorábbi támogatóinak, vezető szerepet játszott a szenátusban Obama támogatói bázisának erősítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik