Nagyvilág

Izrael újabb Hamasz-vezetőt ölt meg

Az izraeli erők csütörtökön megölték a Hamasz palesztin iszlamista szervezet egyik, Gázai övezetbeli magas rangú vezetőjét. Az izraeli hadsereg szóvivőjének a közlését a Hamasz televíziója is megerősítette.

A szóvivő arról számolt be, hogy a hadsereg és az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét egységei a légierő bevonásával csapást mértek arra a házra, amelyben Szájid Szijjám, a Gázai övezetbeli Hamasz-kormány belügyminisztere rejtőzött. “A célpontot eltaláltuk” – közölte.

A Gáza várostól északra lévő ház Szijjám fivéréé, Ijádé volt, és a támadás idején egy harmadik személy is épületben tartózkodott.

Palesztin orvosi források azt közölték, hogy ketten haltak meg a támadásban és az egyik áldozat Ijád Szijjám volt, a másik holttestet eddig nem azonosították. Nem sokkal később a Hamász televíziója is megerősítette Szijjám halálhírét.

Szijjámot a Hamász öt legfontosabb gázai övezetbeli vezetője között tartották számon. Belügyminiszterként a belbiztonsági szolgálat több ezer tagjának volt a rettegett parancsnoka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik