Nagyvilág

A csatornában menekült a nápolyi maffiafőnök

A körülzárt házból az álpadlón át a csatornahálózaton keresztül lépett meg a rendőrségtől egy körözött nápolyi maffiafőnök a testőreivel együtt.

Domenico Forte rendőrségi parancsnok közölte, hogy hétfőn ötven rendőr vette körül Giuseppe Setola lakását a Nápoly melletti Trentola Ducenta településen, de a maffiafőnöknek mégis sikerült kereket oldania a testőreivel együtt.

Forte szerint az ötven négyzetméteres lakásban egy ágy alatt álpadlóra bukkantak, amely elfedett egy csapóajtót, ez utóbbi pedig a csatornahálózatba vezetett. Mire a rendőröknek sikerült kinyitniuk a bonyolult zárszerkezetet, Setola testőreivel együtt jókora előnyre tett szert, a rendőrök és a búvárok hasztalan keresték őket a szennyvízhálózat labirintusában. A csatornahálózatban mostoha körülmények uralkodnak, de a rendőrparancsnok szerint Setolát és testőreit kemény fából faragták, és túlélik a kalandot.

Giuseppe Setola a nápolyi maffia, a Camorra egyik jelentős vezetője. A maffiafőnököt hat, drogügyletekben érintett afrikai bevándorló meggyilkolása miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az áldozatokat tavaly szeptember 19-én lőtték szitává Nápoly mellett. A gyilkosságok után a hatóságok rögtön a Setola-klán nyomába eredtek, októberben le is tartóztattak több bandatagot, de a maffiafőnöknek akkor is sikerült meglépnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik