Nagyvilág

Izraelnek nem kell az orosz közvetítés

Cipi Livni izraeli külügyminiszter határozottan elutasította Moszkva ajánlatát, hogy közvetítene a gázai hadművelet mielőbbi lezárása érdekében - jelentette hétfőn a RIA Novosztyi hírügynökség.

Előzőleg vasárnap Dmitrij Medvegyev orosz államfő Ehud Olmert izraeli kormányfőt az utóbbi kezdeményezésére folytatott telefonbeszélgetésben szólította fel a mielőbbi tűszünetre, és Moszkva ugyancsak vasárnap Alekszandr Szaltanov külügyminiszter-helyettes személyében különmegbízottat küldött a helyszínre.

A RIA Novosztyi jelentése szerint Szaltanov felajánlotta Livninek, hogy közvetítene a konfliktusban, ám az izraeli diplomácia vezetője a következőket válaszolta: “Eltökélt szándékunk, hogy csapást mérünk a Hamászra, és nem szándékozunk legitimálni üzenetekkel. Nincs mit megvitatnunk velük”.

Izrael gázai hadművelete kilenc napja indult meg, hogy véget vessenek az Izrael ellen Gázából intézett rakétatámadásoknak. Előbb egy hétig masszív tűz zúdult a területre, majd szombaton megkezdődött a szárazföldi bevonulás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik