Nagyvilág

Barak: Izrael nem akar Libanon felé is frontot nyitni

Olyan széleskörű lesz a Gázai övezet elleni offenzíva, amennyire az szükséges - jelentette ki vasárnap Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a kormányülés kezdete előtt.

“A hadművelet nem lesz könnyű. Olyan széleskörű és olyan intenzív lesz, mint azt a helyzet megkívánja” – mondta a miniszter újságírók előtt.

Az izraeli kormány ülését Tel-Avivban, a védelmi minisztérium épületében tartják. A tanácskozás elején Ehud Olmert miniszterelnök megismételte minisztere előző esti szavait, mely szerint Izraelnek nem érdeke újabb frontot nyitni az ország északi határán, miközben délen folyik a gázai offenzíva. Olmert hozzátette: utasította a védelmi minisztérium illetékeseit, hogy készüljenek fel minden lehetőségre abban az esetben, “ha valaki azt gondolná: hasznot húzhat abból, hogy Izrael déli hadműveleteivel van elfoglalva”.

A miniszterelnök, mint korábban Barak, a Hezbollah libanoni síita fegyveres csoportra célzott, amely nyíltan támogatja a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász palesztin iszlamista szervezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik