Nagyvilág

Nagymama lett Sarah Palin

Egészséges fiúgyermeknek adott életet Sarah Palin alaszkai kormányzó, volt republikánus alelnökjelölt 18 éves hajadon lánya.

Bristol Palin terhessége az amerikai elnökválasztási kampány témái közé is bekerült néhány napra szeptember elején, amikor John McCain alelnökjelöltnek választotta a kormányzót. A kisfiú vasárnap született 3,3 kilogrammos súllyal az alaszkai Palmerben. Neve Tripp Easton Mitchell Johnston. “A baba és Bristol is jól van. Mindenki nagyon izgatott” – mondta a People magazinnak Colleen Jones, Sarah Palin nagynénje. A kis Tripp apja a 18 éves Levi Johnston. A pár jövő nyárra tervezi az esküvőt.

A kormányzó hivatala családi magánügynek tekinti a kisbaba megszületését, amelyről ezért nem közöl információkat. A kórház munkatársai, John McCain szóvivője és Palin szűkebb családjának tagjai sem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Bristol Palin és vőlegénye szeptemberben a elnökjelölt-állító konvención (fotó: EPA)

Bristol Palin és vőlegénye szeptemberben az elnökjelölt-állító konvención (fotó: EPA)

Sarah Palin szeptember 1-jén, a republikánus elnökjelölt-állító konvenció első napján közölte, hogy az akkor még csak 17 éves Bristol öthónapos terhes, a babát megtartja és házasságot köt az apával. A bejelentéssel el akart oszlatni egy híresztelést, amely szerint legkisebb fia, a Down-kóros Trig valójában az unokája, akit gimnazista lánya szült, és ezt eltitkolták.

Sarah Palin protestáns vallású és konzervatív beállítottságú, élesen ellenzi például a terhességmegszakítást. A 44 éves asszonynak és férjének, Toddnak öt gyermeke van; Trig héthónapos, Piper 7 éves, Willow 14, Bristol bátyja, Track pedig 19 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik