Nagyvilág

Legalább 62 nő és gyermekáldozata van a légi csapásoknak

A támadássorozatban legkevesebb tíz ember életét vesztette, másik negyven pedig megsebesült. Legkevesebb 62 nő, illetve gyermek vált a légi csapások áldozatává az ENSZ szerint.

Gázai övezetben lévő kormányzati épületekre, valamint a helyi biztonsági szolgálat létesítményeire mért csapásokat keddre virradóra az izraeli légierő. Ismét támadás érte a gázai Iszlám Egyetemet, a Hamász kulturális szimbólumát, amely izraeli állítás szerint a radikális palesztin szervezet egyik fegyvergyártó üzeme is. A külügyminisztérium épületét gyakorlatilag teljesen lerombolta az izraeli légierő. A környéken más házak is romba dőltek, és tüzek keletkeztek.

A Hamasz egyik lebombázott épülete mellett palesztin mentők gázában (fotó: MTI)

A Hamasz egyik lebombázott épülete mellett palesztin mentők Gázában (fotó: MTI)

A minisztériumi épületek elleni támadást újabb csapásmérő hullám követte: ezek célpontjai egyelőre még nem ismeretesek.

A kórházak összesítései szerint hétfő estig 364-re emelkedett a szombat reggel óta tartó légi hadművelet halálos áldozatainak a száma. Mintegy 1400-an sebesültek meg. Az ENSZ arról számolt be, hogy legkevesebb 62 nő, illetve gyermek vált a légi csapások áldozatává.

Az izraeli hadsereg a kedd hajnali támadássorozatot is azzal indokolta, hogy a Hamaszhoz tartozó létesítményeket vették célba a vadászbombázók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik