Nagyvilág

Kiiktatni a Hamaszt

Az izraeli offenzíva célja a Hamász-rendszer megbuktatása a Gázai övezetben - jelentette ki hétfőn Hájim Ramon izraeli miniszterelnök-helyettes egy televíziós interjúban.

– Azonnal beszüntetjük a tüzet, ha valaki átveszi a felelősséget Gáza kormányzásáért, bárki, kivéve a Hamászt…. Bármilyen más kormány jobb számunkra, mint a Hamászé… A hadsereg most azzal foglalkozik, hogy megakadályozza a terület ellenőrzésében a Hamászt – mondta.

Az izraeli vezérkari főnök helyettese egy lapnak azt nyilatkozta, hogy a hadművelet végére “a Hamász egyetlen épülete sem marad állva a Gázai övezetben”.

– Ez a hadművelet más, mint a többi. Igen magasra tettük a lécet – mondta a Jediót Ahronótnak Dan Harel tábornok, aki szerint nem csak a terroristákat és a rakétakilövőket, hanem a Hamász egész kormányzati struktúráját veszik célba.

A vezérkari főnök helyettese azt is elmondta, hogy “még csak a csata elején vagyunk, a legkeményebb még előttünk áll… és meg akarjuk változtatni a játékszabályokat” a Gázai övezetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik