Nagyvilág

Rendőrbuszra lőttek Athénban

Több száz tüntető vonult ismét az utcákra kedden Athén belvárosában, néhány órával azután, hogy egy ismeretlen fegyveres rálőtt a rohamrendőrség egyik autóbuszára.

Tizenkilenc rendőrt szállított a busz délután, amikor egy piros lámpánál tüzet nyitottak rá egy egyetemi városrész közelében a főváros keleti részében. Két golyó eltalálta a járművet, személyi sérülés nem történt, csak a busz egyik kereke durrant ki. Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi illetékes azt mondta, hogy a lövedékek katonai fegyverből származnak, és a lövéseket feltehetően az egyetemi épületből adták le.

Röviddel az eset után közel ezer tüntető fiatal vonult végig a belvárosban, többen közülük vörös-fekete zászlókat lengettek, és azt skandálták: “Rendőrök, disznók, gyilkosok”. A demonstrálók elégettek egy rendőrsapkát viselő disznót ábrázoló képet a parlament előtt. A tüntetések jórészt békésen zajlottak, mindössze egyetlen incidens történt, amikor fiatalok egy kis csoportja felborított egy üres rendőrautót Athén belvárosában.

Görögországban már harmadik hete tartanak a megmozdulások Athénban és más görög városokban, amióta december 6-án egy rendőr lelőtt egy 15 éves fiút, aki előzőleg megdobált egy rendőrautót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik