Nagyvilág

Magyar polgármestere lesz Munkácsnak

Lengyel Zoltán személyében magyar nemzetiségű polgármestert választottak a kárpátaljai Munkács élére a vasárnapi időközi polgármester-választáson.

Nem végleges adatok szerint a 62 éves Lengyelre az időközi választáson részt vett szavazópolgárok 67 százaléka adta le a voksát. Az igen alacsony, mindössze 27 százalékos részvétel mellett lezajlott voksoláson kilenc jelölt indult. A második helyezett, a Régiók Pártja színeiben induló Vaszil Svardak a szavazatok kevesebb mint 12 százalékát szerezte meg.

Lengyel Zoltán egyébként már közel két éve megbízott polgármesterként irányította Kárpátalja második legnagyobb városát, miután Vaszil Petyovka korábbi polgármestert parlamenti képviselővé választották, és lemondott városvezetői tisztségéről.

Az újonnan megválasztott munkácsi polgármester korábban a Técsői járás állami közigazgatási hivatalának elnöke volt. Évekig a Mi Ukrajnánk színeiben politizált, de hétfőn bejelentette, hogy belép az erős kárpátaljai bázissal rendelkező, nemrég alakult Egységes Centrum (JC) pártba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik