Nagyvilág

Halálos áldozatai vannak az oroszországi ítéletidőnek

Több halálos áldozatot is követelt Oroszországban a hét végi ítéletidő, és az ország nyugati részén több mint 2000 településen több tízezer ember maradt áram nélkül.

A viharos szélben Szentpéterváron egy kidöntött fa egy arra haladó Honda gépkocsira zuhant, a jármű vezetője a helyszínen meghalt. A Tambovi területen lévő Micsurinszkban egy ház fém tetőborításának egy részét letépte a vihar, s a lezuhanó tetőrész megölt egy gyalogost, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. Moszkvában hétfőn reggelig hét ember fordult orvoshoz a viharos szél miatt elszenvedett sérülésekkel.

A viharos szél vasárnap Moszkvában 200 különböző méretű reklámkonstrukciót és közel ugyanannyi fát és 243 útjelző, illetve közlekedési táblát döntött ki, továbbá 179 közlekedési lámpát tett működésképtelenné. Egy építkezési állványzat egy trolibuszra dőlt, a kár jelentős, de senki nem sérült meg. A közlekedésrendészet szerint rekordszámú kisebb-nagyobb baleset történt az utakon.

Az áram nélkül maradt települések ellátásának helyreállítására a rendkívüli helyzetek minisztériuma a hivatalos közlés szerint közel 2500 embert és mintegy 700 járművet mozgósított még vasárnap, s hétfőn a helyreállítási munkálatok folytatódtak.

A minisztérium hétfőn figyelmeztetést adott ki, amely szerint a szél ugyan enyhült valamelyest, de a fővárosban lehűlés és erős havazás várható, ezért további balesetekre kell számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik