Nagyvilág

Krisztus agóniájához hasonlították Obama elnökségét

Jézus Krisztusnak a keresztre feszítése előtti éjszakán a Getsemáné-kertben átélt kínszenvedéséhez hasonlította Barack Obama elnökségének várható hatását az Egyesült Államokra egy amerikai bíboros egy washingtoni konferencián.

James Stafford amerikai bíboros, a Római Kúria Apostoli Penitenciáriájának elnöke a washingtoni katolikus egyetem konferenciáján a megválasztott amerikai elnököt „aggresszívnek, destruktívnak és apokaliptikusnak” nevezte. Stafford, bár a Catholic News Agency szerint „magánemberként” emelkedett szólásra, Obama győzelmét „kulturális földrengésnek” nevezte.

A Fehér Ház leendő ura választási kampánya során „szélsőséges álláspontot képviselt az emberi élettel szemben” – mondta, utalva arra, hogy Obama kilátásba helyezte az egyház által elítélt és tiltott őssejtkutatások támogatását. Éppen ezért a főpap úgy vélekedett, hogy a katolikusoknak „vissza kell térniük a házasság és az emberi méltóság értékeihez.”

„Ha 1968 az az év volt, amikor Amerika megpróbált öngyilkosságot elkövetni, 2008 az összeomlás éve. A következő években lesz alkalmunk bőven megtapasztalni Getsemáné-kertbeli kínszenvedést” – jelentette ki Stafford bíboros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik